Druskoje kepta žuvis
1 kg žuvies (žuvis turi būti vientisa, išskrosta, palikti žvynai ir galva, be žiaunų)
2 kg rupios akmens druskos
1 kiaušinis
3 žiupsneliai malto juodo pipiro
1 citrina
2 svogūnų laiškai
1 stiebelis petražolės
3 česnako skiltelės
150 ml vandens
Išdarinėtą žuvį nuplauname, tik jokiu būdų nenulupame žvynu, nenupjaname galvos, o tik išimame žiaunas. Truputi žuvį nusausiname ir apibarstome juodaisiai pipirais, tiek išorę tiek pilvo vidų.
Supjaustome citrina į 3-4 plonus griežinėlius.
Supjaustome kiaulienos šoninę plonomis nedidelėmis juostelėmis.
Česnako skilteles supjaustome išilgai į 3 dalis.
Imame žuvį, ir į pilvą dedame tokias eilės tvarka: pilve prie stuburo kaulo dedame eilę česnako, tada dedame svogūno laišką, petražolę ir įdedame citrinos griežinėlius. Į žuvies galvą, taip pat galime įdėti skiltelę česnako, ir svogūno laišką.
Pasiruošiame druską:
Į dubenį supilame druska, įpilame vandens, įmušame kiaušini. Visa masę gerai išmaišome.
Paruošimas kepimui:
Įmame didelę keptuvę, padedame apie 0.5 cm storio druskos pagrindą. Pagrindas turi būti tokio dydžio ir formos kaip pati žuvis. Uodegos peleko nereikia dėti ant druskos. Pagultome įdarytą ir paruoštą žuvį ant druskos. Imame dubenėlį su paruosta druska ir tolygiai ją visa uždengiam, panašiai apie 0.5cm storio. Žuvies galvą ir uodegos peleką paliekame neuždengta.
Statome keptuvę ant laužo arčiau žarijų (30-40cm atstumu), įdedame kelias plonas malkeles į laužą kad ne tik vien anglys būtų bet ir truputi liepsos. Iš laužo išimame keletą gerai įkaitusių žarijų ir tolygiai padedame ant žuvies. Kepame apie 25-30 minučių. Nuimame nuo laužavietės ir paliekame pailsėtis apie 15min. Atsargiai nuvalome anglis nuo žuvies, ir kruopščiai nuimame druskos plutą, Viską gerai nuvalome, kad nuėmus druskos plutą matytųsi švari žuvis. Atsargiai su šakute numame žuvies odą, ir skanaujame.