fbpx

Jautienos tartaras

Ingredientai:

300 g flank steiko

2 šaukstai smulkintų kaparėlių

1 šaukstas smulkintų marinuotų agurkėlių

2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių

1 šaukštas dižono garstyčių

1 šaukštas rudono vyno acto

2 šaukštai brendžio

1 šaukštas vorčesterio padažo

1 putpelės kiaušinis

Keli lašai tabasco padažo

Truputis druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

Jautieną nuplauname, nusausiname, gausiai apibarstome druska ir palaikome šaldytuve 1 valandą.

Po 1 valandos mėsą nuplauname tekančiu vandeniu ir nusausiname.

Išpjaustome riebaliukus ir gyslas – paliekame tik gražią raudoną mėsą.

Jautieną supjaustome 5-7 mm kubeliais. Dedame smulkintas petražoles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, brendžiu, vyno actu, vorčesterio padažu, tabasco, druska, pipirais. Viską išmaišome.

Patiekimui naudojame nedidelį dubenėlį arba suformuojame su rankomis, gražią tartaro formą.

Lėkštėje šalimais patiekiame smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, taip pat dižono garstyčias, o ant tartaro viršaus uždedame putpelės kiaušinio trynį.

Prieš valgant viską išsimaišome, ir valgome su skrudinta bagete.

Gero apetito!