fbpx

Keptas viščiukas „Kibire“

Ingredientai:

1 – viščiukas

5 a.š. – prieskonių mišinio vištienai

3 a.š. – aliejaus

Gaminimo eiga:

Viščiuką nuplauname, nusausiname. Patepame aliejum, ir ištriname prieskonių mišiniu. Marinuojame 2 valandas. Laužo žarijas prasklaidome ir įkalame medinį baslį.

Mauname ant jo viščiuką, jeigu reikia papildomai pritvirtiname virve. Atstumas tarp žemės ir viščiuko turi būti apie 5 cm. Įstatome termomentą, uždengiame kibiru ir reguliuodami kaitrą (išorinė 180°C-200°C) kepame, kol pasieks vidinę 74°C. Nuimame kibirą ir nuimame viščiuką nuo pagalio. Dedame į lėkštes ir ragaujame.

 

Gero apetito!