fbpx

Kepti obuoliai

Ingredientai:

4 dideli obuoliai, tokie kaip „Rome Beauty”, „Golden Delicious” ar „Jonagold”

1/4 puodelio rudojo cukraus

1 arbatinis šaukštelis cinamono

1/4 puodelio kapotų žemės riešutų ar kitų riešutų

1/4 puodelio serbentų arba kapotų razinų

1 šaukštas sviesto

3/4 puodelio verdančio vandens

Gaminimo eiga:

Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Aštriu pjaustymo peiliu arba obuolių koriu iškirpkite šerdis, palikdami apatinę 1,5 cm obuolių nepažeistą.
Jei naudojate pjaustymo peilį, pirmiausia išpjaukite stiebo plotą ir tada naudokite mažą metalinį šaukštą, kad ištrauktumėte sėklas. Išpjaukite skyles taip, kad jos būtų 2.5cm ar panašaus skersmens.
Į nedidelį dubenį sudėkite rudąjį cukrų, cinamoną, serbentus ar smulkintas razinas ir smulkintus riešutus (jei naudojate) ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Įdėkite obuolius į kepimo indą ir kiekvieną obuolį įdarykite cukraus įdaro mišiniu. Ant cukraus uždėkite sviesto gabaliuką.
Supilkite verdantį vandenį į kepimo indo dugną. Kepkite 190 °C temperatūroje 30–45 minutes, kol obuoliai iškeps ir suminkštės.

 

Skanaus !