fbpx

Lėtai virtos ir rūkytos jaučio uodegos raudoname vyne

Ingredientai

3 kg jaučio uodegų

1 vnt itališkos šviežios duonos

50 ml alyvuogių aliejaus

750 ml raudonojo vyno

5 svogūnai

1 v. š. juodųjų pipirų

5 tbs druskos

1 v. š. rūkytos paprikos

1 v. š. ciberžolės

1 valgomasis šaukštas kumino

1 v. š. kalendros

5 smulkintos česnako skiltelės

10 vnt grybų

2 litrų vandens

3 vnt morkos

3 vnt paprikos

1 vnt cukinijos

1 vnt porai

100 gr petražolių

Gaminimo eiga:

Suriškite jaučio uodegas ir pasiruoškite rūkyti 2 valandas virš žarijų. Po dviejų valandų nuimkite nuo žarijų ir supjaustykite gabaliukais per sąnarį. Įkaitinkite puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir į puodą sudėkite supjaustytas uodegas. Kepkite 10 min. iš visų pusių apskrudinkite. Įpilkite vyno, prieskonių ir karšto vandens. Troškinkite ant mažos ugnies 3 valandas. Įdėkite paruoštas supjaustytas daržoves ir grybus bei troškinkite 30 minučių, kars nuo karto maišydami. Paruoškite itališką duoną pateikimui (perpjaukite ir išimkite minkštimą iš duonos ir suformuokite dubenėlio formą) Po 30 minučių sudėkite smulkintas petražoles ir į paruoštą itališką duoną sudėkite jaučio uodegos troškinį.

Skanaus!