fbpx

„Nuogas” jautienos mėsainis

Ingredientai:

3 mėlynųjų svogūnų

4 vnt. brandintos jautienos paplotėlių (~150 g)

1 paplotėlio poliarinės duonelės

3 a. š. rudojo cukraus

2 a. š. druskos

2 a. š. pipirų

2 v. š. mėgstamo BBQ padažo

2 v. š. garstyčių

10 v. š. aliejaus

2 pomidorų

2 kiaušinių

10 vnt. šalto rūkymo kiaulienos šoninės juostelių

Burokėlių lapelių

200 gramų čederio sūrio

100 ml 30 proc. grietinėlės

Gaminimo eiga:

Supjaustome svogūnus pusžiedžiais, o pomidorus puslankiais. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir kepame svogūnus kol suminkštės, dedame cukrų. Išmaišome ir paliekame truputį karamelizuotis. Paruoštus svogūnus dedame atskirai į lėkštę ir švarioje įkaitintoje keptuvėje kepame kiaušinį ir rūkytos kiaulienos šoninės gabalėlius, pabarstome druska ir pipirais. Iškeptą kiaušinį ir apskrudusią kiaulieną dedame į kitą dubenėlį. Trumpai keptuvėje iš abiejų pusių pašildome „Fazer“ poliarinę duonelę.
Paimame indą su dangčiu ir pilame grietinėlę. Palaukiame, kol grietinėlė įkais ir tada sudedame supjaustytą gabaliukais čederio sūrį. Sūris turi ištirpti grietinėlėje, todėl reikia dažnai maišyti, kad nepridegtų ir nebūtų sūrio gumuliukų.
Ant grotelių ar keptuvėje pakepame brandintos jautienos paplotėlius iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Formuojame mėsainį: dedame paruoštą poliarinę duonelę, karamelizuotą svogūną, burokėlių lapelius, padažą, pomidorą. Dedame mėsos paplotėlį, garstyčias, kiaulienos šoninės juosteles, burokėlių lapelius, ir taip pakartojame 4 kartus. Ant mėsainio viršaus pilame ištirpusį čederio sūrį ir uždedame keptą kiaušinį. Perveriame mediniu pagaliuku, kad mėsainis tvirtai stovėtų.

Skanaus !