fbpx

„Laukinis” Šakotis

Ingredientai:

40 – kiaušinių

1,2 kg – cukraus

1,3 kg – miltų

1 kg – sviesto

0,6 ltr – grietinėlės

Gaminimo eiga:

Dideliame dubenyje mediniu šaukštu išsukite sviestą su cukrumi. Kas kartą įmuškite kiaušinį, įr truputi įpilkite grietinėlės. Sukite tol kol susinaudos visi kiaušiniai ir grietinėlė. Tada sudėkite miltus. Ir labiai gerai viską išsukite.

Šakotį reikia kepti prieš ugnį, ant medinio ar metalinio truputį plonėjančio volo. Volą reikia apsukti kepimo popieriumi ir uždėti drobę, gerai viską pritvirtini.

Apačioje padėkite skardą nukritusiai tešlai surinkti. Laužą kūrenkite uosinėmis arba beržinėmis malkomis, be žievės. Nuolatos sukant volą ant jo pamažu pilkite tešlą. Užpylę pirmą sluoksnį, tešlą apkepinkite iki gelsvumo, tada pilkite kitą tešlos sluoksnį ir t.t. Visas sukimo procesas užtruks apie 4-5 valandas.

Iškeptą šakotį apie 1val būtinai palaikykite ant volo, kad atvėstų, o tada nukelkite nuo volo.

Skanaus!