Žuvienė
Ingredientai:
2–3 vienetai arba 1 kg įvairių žuvų (žiobriai, jūros lydekos, lašišos, upėtakiai, ešeriai)
4 svogūnai
1 petražolių šaknis
2 lauro lapai
4 bulvės
10 pipirų grūdelių
1 šaukštelis maltų pipirų
Sauja druskos
50 g degtinės
Gaminimo eiga:
Verdant žuvį, geriau ją suvynioti į švarią, nepanaudotą marlę, nes tai neleis šiukšlėms patekti į sriubą. Kad marlė neišvyniotų troškinant, suriškite arba apvyniokite siūlu. Įdėkite žuvį virti į 3 l puodą vandens. Virkite 15 min. ir suberkite supjaustytas bulves bei supjaustytas morkas. Kai žuvienė užvirs, į puodą įdėkite kapotų svogūnų ir galiausiai lauro lapus, likusius prieskonius ir supilkite į degtinę. Žuviene turi būti verdama, tol kol visi ingredientai taps minkšti. Galų gale žuvys, suvyniotos į marlę, išrenkamos ir išmetamos. Tobulas skonis, kai patiekiama su grietine.