fbpx

Žuvienė

Ingredientai:

2–3 vienetai arba 1 kg įvairių žuvų (žiobriai, jūros lydekos, lašišos, upėtakiai, ešeriai)

4 svogūnai

1 petražolių šaknis

2 lauro lapai

4 bulvės

10 pipirų grūdelių

1 šaukštelis maltų pipirų

Sauja druskos

50 g degtinės

Gaminimo eiga:

Verdant žuvį, geriau ją suvynioti į švarią, nepanaudotą marlę, nes tai neleis šiukšlėms patekti į sriubą. Kad marlė neišvyniotų troškinant, suriškite arba apvyniokite siūlu. Įdėkite žuvį virti į 3 l puodą vandens. Virkite 15 min. ir suberkite supjaustytas bulves bei supjaustytas morkas. Kai žuvienė užvirs, į puodą įdėkite kapotų svogūnų ir galiausiai lauro lapus, likusius prieskonius ir supilkite į degtinę. Žuviene turi būti verdama, tol kol visi ingredientai taps minkšti. Galų gale žuvys, suvyniotos į marlę, išrenkamos ir išmetamos. Tobulas skonis, kai patiekiama su grietine.

Skanaus !